Fylld lövbiff med Pommes Anna och äppelsallad

Pommes Anna ska enligt originalreceptet stekas i panna enligt en omständlig procedur, men här har vi förenklat det och lagar en potatiskaka med smör i ugnen istället. Till den lövbiff med läcker fyllning och en krispig sallad på äpple. 

Ingredienser

4 portioner

4 lövbiffar á 125 g
30 g smör, smält
salt och malen vitpeppar

Fyllning:
4 msk bostongurka
½ rödlök, hackad
1 msk kapris
1 msk fransk senap

Du behöver också:
tandpetare

Pommes Anna:
700 g potatis, skalad
2 msk smör
1 vitlöksklyfta, presssad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Äppelsallad:
1 rött äpple, fintärnat
1 grönt äpple, fintärnat
4 tomater, i bitar
4 dl majskorn
1 tsk flingsalt
1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här

Pommes Anna:
Värm ugnen till 225º. Skär potatisen i tunna skivor. Varva potatisen och smöret i en ugnssäker form. Krudda med salt och peppar och platta ut potatisen till en kaka. Ställ in i mitten av ugnen och tillaga ca 30 minuter tills kakan blivit mjuk och fått fin färg.

Äppelsallad:
Blanda samman äpple, tomat och majs till en sallad. Krydda med salt och peppar.

Blanda samman ingredienserna till fyllningen till lövbiffarna. Lägg ut köttet på en skärbräda och krydda med salt och peppar. Lägg en klick fyllning på varje biff, vik ihop och fäst med tandpetare. Krydda även utsidan på köttet, och stek det i smör, ca 3 minuter per sida. 

Servera genast till salladen och Pommes Anna.