Glömd fläskkarré med syrlig salsa

'Glömd' är den här karrén, eftersom den steks längre än vad som vanligtvis rekommenderas när det gäller karré. Men har du en gång smakad karré tillagad på det här viset, 'glömmer' du den gärna i ugnen även nästa gång. Fettet smälter ut under tillagningen och köttet blir smältande mört. 

Ingredienser

8 portioner
1,2 kg fläskkarré, benfri
salt och malen vitpeppar

Syrlig salsa:
400 g färska tomater, fint tärnade
1 gurka, skalad och finahckad
2 msk limesaft, pressad
1 msk asiatisk fisksås
finhackad färsk chili efter behag
2 tsk färsk ingefära, finriven
2 msk färsk koriander, finhackad
1 msk mynta, finhackad

Till servering:
friterade torkade räkor eller friterad lök
svarta bönor
blandade gröna blad

Gör så här

Värm ugnen till 185°. Lägg köttet i en smord, ugnssäker form. Ställ in i nedre delen av ugnen och stek till innertemperatur 84°, ca 1 ½ timme.

Salsa:
Blanda samman lime, fisksås, chili och ingefära. Tillsätt koriander och mynta. Ställ gurka, tomater och salsa i kylen ett par timmar. Vänd samman salsan med gurka och tomater ca 10 minuter före servering.

Servering:
Skiva köttet tunt och skeda över salsan. Låt stå i 10 minuter. Toppa med de frasiga räkorna precis före servering. Bjud svarta bönor och gröna blad till.