Gratinerade zucchini-skepp med köttfärsröra

Ibland kan det vara kul att leka lite med maten. Som här, där vi gör stiliga skepp av zucchini som serveras med en härlig köttfärsröra. 

Ingredienser

4 portioner

4 zucchini
600 g nötfärs
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk rapsolja
2 dl krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 tsk torkad oregano
salt och vitpeppar

Till gratinering:
1 dl riven ost

Till servering:
plocksallat, strimlad

Du behöver också:
osthyvel
8 träspett

Gör så här

Värm ugnen till 225º. Dela zucchinin på längden. Skär, från varje halva, en lång, tunn skiva med osthyvel att använda till ”segel”. Gröp ut innehållet i zucchinin och hacka det.

Fräs lök och vitlök i matfett. Lägg i färsen och dela sönder den. Bryn tills den fått färg. Tillsätt tomater och tomatpuré och koka upp. Sänk värmen till medelvärme och sjud ca 10 minuter. Späd ev med vatten under tiden. Tillsätt zucchinihacket då några minuter återstår. Krydda med oregano, salt och peppar.

Fyll zucchiniskalen med köttröran, strö över ost och gratinera i ugnen i 10 minuter.

Servering:
Trä ”seglen” på spett och sätt mitt i ”skeppet”. Servera skeppen på ett ”hav” av sallad.

Fler recept