Gratinerade kotlettmedaljonger

I matlagningssammanhang kallas runda eller ovala köttskivor ibland för medaljonger. Putsad kotlettrad av gris (som ibland säljs under namnet ytterfilé) passar utmärkt att skära till medaljonger. Det här är en snabblagad middag av kotlettmedaljonger under ett härligt gyllene täcke. 

Ingredienser

4 portioner

500 g putsad kotlett av gris (ytterfilé)
salt och malen vitpeppar
50 g rökt skinka, finhackad
1 buljongtärning
2 dl crème fraiche
½ dl chilisås
1 dl riven västerbottensost

Till servering:
vildrisblandning
kokta grönsaker
grönsallad

Gör så här

Värm ugnen till 225°. Skär köttet i skivor och baka till lätt med knuten näve. Lägg köttet i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Strö över skinka.

Förbered de tillbehör du tänkt servera till köttet,

Smula ner buljongtärningen i crème fraichen och rör ner chilisås. Bre blandningen över köttet och strö över ost. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter, eller tills köttet har innertemperatur 65-70°. 

Servering:
Servera köttet genast med vildrisblandning, kokta grönsaker och sallad.