Grekisk sallad med grillat lamm och halloumi

Den här läckra grillsalladen bjuder kocken Christian Hellberg på till förrätt på grillmiddagen. Vill du servera den som varmrätt räcker den till 3 personer. 

Ingredienser

6 portioner till förrätt

1 romansallatshuvud, rivet i bitar
1 rödlök, skivad
500 g blandade tomater (stora och små), i bitar
1 dl svarta oliver med kärna
1 kruka basilikablad, rivna
200 g lammytterfilé, skivad
100 g Halloumi (1 pkt)
olivolja
salt och malen vitpeppar

Gör så här

Lägg sallatsbladen på ett fat. Lägg på lök och tomat. Toppa med oliver och basilika.

Pensla kött och halloumi med olja. Krydda med salt och peppar. Grilla köttet först, ca 2 minuter på varje sida. Låt vila 15 minuter före servering.

Grilla och dela Halloumi-osten precis före servering. Lägg kött och halloumi överst på salladen.

Receptet är skapat av Christian Hellbergtill TV-programmet Grilla! i TV4