Grillad Chorizo med mexikanska grönsaker

Mexikansk grönsaksblandning är ett gott tillbehör till kryddig chorizo. Det bästa är att hela den här måltiden är snabblagad och passar perfekt när du kommer hem och alla i huset vill ha mat NU! 

Ingredienser

4 portioner

4 st chorizo

Mexikansk grönsaksblandning:
1 gul lök, finhackad
1 msk rapsolja
1 gul paprika, tärnad
1 zucchini, tärnad
500 g krossade tomater
1 tsk malen spiskummin
salt och malen svartpeppar
2 vitlöksklyftor, pressade
2 dl majskorn, avrunna
1 msk färsk koriander, hackad

Gör så här

Stick några hål i korvarna för att hindra att de spricker vid grillning eller stekning.

Mexikansk grönsaksblandning:
Fräs lök i olja och lägg över i en gryta. Tillsätt paprika, zucchini och tomater. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Koka upp och låt sjuda 5 minuter. Tillsätt vitlök och rör ner majs och koriander före servering.

Hetta upp en grillpanna eller stekpanna och lägg i korvarna. Sänk temperaturen till medeltemperatur. Grilla eller stek korvarna i några minuter per sida. Vänd flera gånger så att de inte bränns.

Servera korven med grönsaksblandningen.