Grillad entrecote med tomatillosalsa, ugnsbakad vitlök, grillad bakpotatis och persiljecreme

En grillad entrecote med flera läckra tillbehör. 

Ingredienser

4 portioner

4 skivor entrecôte à 125 g
salt och vitpeppar

2 bakpotatisar
1 msk rapsolja
flingsalt

2 hela färska vitlökar
1 tsk rapsolja

Tomatillosalsa:
200 g honungsmelon, tärnad
200 g nätmelon, tärnad
1 liten purjolök, strimlad
2 dl salsa verde från flaska
1 msk olivolja
salt
½ dl persilja, hackad
eller 2 msk färsk koriander, hackad

Persiljekräm:
1 dl kesella eller Philadelphiaost
½ dl persilja, hackad

Gör så här

Värm ugnen till 200°. Tvätta och stick några hål i varje potatis, för att undvika ”explosion” under bakningen. Skär toppen av vitlökarna, pensla med olja och låt dem steka med potatisen ca 10 minuter mot slutet av stektiden. Baka potatisarna tills de är nätt och jämnt färdiga, ca 45 min. Låt svalna och skär dem sedan i ½ cm tjocka skivor på längden.

Tomatillosalsa:
Blanda samman melon och lök. Tillsätt salsa och olja och blanda väl. Smaksätt med salt och strö över persilja eller koriander. 

Persiljekräm:
Blanda kesellan (eller Philadelphiaosten) med persilja.

Krydda köttet och grilla det ca 2 minuter per sida. Pensla potatisen med olja och grilla den snabbt. Strö över salt. Värm vitlöken med snittytan nedåt på grillen.

Servera köttet, potatisen och vitlöken omedelbart med salsa och persiljecreme.