Grillad entrecôte med Bertilsås

Entrecoten kryddas med rosépeppar och timjan, och serveras med kokta rädisor, grillad majs och Bertilsås. Den såsen var en megahit på 1980-talet, och här har Christian Hellberg tagit upp den igen. En härlig sommarmiddag som går hyfsat snabbt att göra. 

Ingredienser

4 portioner

4 skivor entrecôte à 125 g
1 tsk rosépeppar, grovmalen
3 färska timjankvistar, repade och hackade
1 tsk salt
neutral rapsolja

Bertilsås:
1 gul lök, finhackad
2 klyftor vitlök, finhackade
2 tsk rapsolja
2 msk gul curry
4 dl chilisås

Till servering:
500 g sommarrädisor
4 kokta majskolvar
salt

Gör så här

Krossa rosépepparkornen och blanda med färsk timjan. Gnid in köttet med blandningen, salta och pensla med olja.

Bertilsås:
Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt curry och låt fräsa i ytterligare 2 minuter. Tillsätt chilisåsen. Sänk värmen och låt puttra på låg värme ca 20 minuter.

Koka rädisorna med salt precis som man gör med potatis. Känn med sticka när de är lagom mjuka. det tar ca 6 minuter. 

Grilla majsen, dela varje kolv i fyra bitar och salta. Grilla köttet över grå glödbädd 2−3 minuter per sida. Servera med rädisor, majs och sås.

Receptet skapat av Christian Hellberg till TV4:s program Grilla!