Grillad entrecôte med vitlöksost och varm potatissallad

Ingredienser

4 portioner

4 skivor entrecote á 125 g
2 msk grillolja
salt och grovmalen svartpeppar

Vitlöksost:
60 g kesella eller Philadelphiaost
1 vitlöksklyfta, riven

Varm potatissallad:
800 g färskpotatis
4 tomater, skivade
1 röd lök, skivad
grovt salt och grovmalen svartpeppar
1 msk rapsolja
1 msk citronsaft
½ dl färsk basilika, grovhackad

Gör så här

Pensla köttet med olja och krydda med salt och peppar. Blanda samman kesellan med vitlöken, och ställ svalt till servering. 

Varm potatissallad:
Värm ugnen till 200º. Koka potatisen med skal nätt och jämt färdig. Låt svalna något och skiva. Varva potatis, tomat och lök i en ugnssäker form. Ringla över olja och citronsaft, och ställ in i ugnen 5 minuter. Strö över basilika, salt och peppar.

Grilla eller stek köttet ca 3 minuter per sida. Lägg på en klick ost och låt den smälta något. Servera genast med salladen.