Grillad biff med vårprimörer och potatissallad

Den där första försommargrillen med vårprimörer är något av det härligaste som finns. Här grillar vi biff med kappan kvar, så att fettet smälter ut och smaksätter köttet. 

Ingredienser

4 portioner

4 skivor biff med kappa à 125 g
salt och malen vitpeppar

Potatissallad:
200 g späda morötter, sneda slantar
200 g grön sparris, 5 cm stavar
1 ½ dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 msk grovkornig senap
salt och vitpeppar
500 g kall kokt potatis, skivad
100 g rädisor, i halvor

Gör så här

Gnid in köttet med salt och peppar.

Potatissallad:
Koka morötter och sparris mjuka i lättsaltat vatten. Blanda samman crème fraiche, majonnäs och senap, och krydda med salt och peppar. Blanda samman morötter, sparris, potatis och rädisor i en skål. Vänd ner dressingen.

Grilla köttet i grillpanna eller på grill 2−3 minuter per sida.

Servera köttet nygrillat till potatissalladen.