Grillad förkokt oxbringa med coleslaw

Oxbringa kanske inte hör till det du är van att lägga på grillen, men det här är verkligen något för sommarens grillmiddagar. Förkoka köttet och lägg det i press dagen före. Det fungerar lika bra med färsk som rimmad oxbringa. Sedan är det bara att göra en härlig coleslaw och grilla köttet.

Ingredienser

6 portioner

750 g oxbringa
1 liter köttbuljong
1 msk neutral olja
salt och malen vitpeppar

Coleslaw:
5 dl vitkål, finstrimlad
½ morot, rovriven
½ dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
några droppar pressad citronsaft
½ tsk sellerisalt
½ krm grovmalen svartpeppar

Gör så här

Koka bringan i buljongen. Den ska kokas mjuk, antingen tills köttet nätt och jämt håller ihop eller till innertemperatur 90°. Det tar ca 1 timme. Kyl köttet i sitt spad under press över natten.

Coleslaw:
Lägg vitkål och morot i en stor skål. Blanda samman majonnäs, senap, citronsaft, sellerisalt och peppar. Vänd ner blandningen i kålen.

Skiva oxbringan i centimetertjocka skivor. Pensla dem med ett tunt lager olja. Grilla över grå glödbädd eller i grillpanna. Grilla hastigt cirka 1 minut på varje sida och krydda med salt och peppar före servering.

Tips:
Rostad potatis är gott till.