Grillad grissida och filé med ugnsbakad mandelpotatis och grön pesto

Ingredienser

4 portioner

300 g färskt sidfläsk med svål, i 4 bitar, ca 3 cm tjock
300 g fläskfilé, skivad
salt och vitpeppar

Ugnsbakad mandelpotatis:
750 g små mandelpotatisar med skal
2 rödlökar, klyftade
4 kvistar färsk rosmarin, repade
4 kvistar färsk timjan,repade
1 msk olivolja
flingsalt och grovmalen svartpeppar

Till servering:
4 msk pesto

Gör så här

Snitta svålen på sidfläsket och krydda det och filén med salt och peppar. 

Ugnsbakad mandelpotatis:
Värm ugnen till 200°. Tvätta potatisen och lägg den i en långpanna tillsammans med löken. Strö över rosmarin och timjan. Ringla över olja. Stek i ugn ca 30 minuter. Vänd någon gång under tiden. Krydda med salt och peppar.

Grilla fläsket ca 7 minuter per sida på grill eller i panna. Grilla filéskivorna ca 2 minuter per sida.

Servering:
Skär sidfläsket i 4 kuber. Lägg upp en kub per portion, en filéskiva per portion och fördela mandelpotatisen. Servera med pesto.