Grillad lammentrecôte med sparris

Ingredienser

4 portioner

600 g lammentrecôte, skivad
salt och malen svartpeppar

Marinad:
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
3 kvistar citrontimjan
2 tsk flytande honung

Sparris:
1 bunt grön sparris
2 msk vitlökssmör

Till servering:
ugnsrostad potatis

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till marinaden i en plastpåse och lägg ner köttet. Låt ligga i kyl 2 timmar och vänd ett par gånger så marinaden blir jämnt fördelad. Ta ut minst en timme innan du ska grilla. Krydda köttet med salt och peppar. 

Förbered potatisen och ansa sparrisen.

Grilla sparrisen 5 minuter på medelvärme över grå glödbädd. Grilla köttet på medelvärme över grå glödbädd ca 3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar. 

Servering:
Lägg upp det grillade köttet och sparrisen. Fördela vitlökssmöret på sparrisen. Servera med ugnsrostad potatis.