Grillad pluma med ljummen potatis- och paprikasallad

Pluman är en saftig och mör fjäderformad styckningsdetalj från grisens framdel. Den passar att brässera eller grilla. 

Ingredienser

4 personer

600 g pluma 
salt och malen svartpeppar 

Ljummen potatissallad med paprika: 
500 g potatis 
2 röda paprikor, strimlade
1 gul lök, skuren i tunna skivor
½ dl olivolja
3 msk rödvinsvinäger
½ dl vatten
1 tsk paprikapulver
½ tsk salt
2 krm malen svartpeppar

Gör så här

Ta fram köttet ur kylen och salta det på båda sidor. Lägg det på en tallrik, täck med plastfolie och låt det stå framme tills det är rumsvarmt.

Ljummen potatis- och paprikasallad:
Skrubba och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skär den i mindre bitar. Fräs löken i olja tills den är mjuk och genomskinlig, tillsätt paprikan och fortsätt att fräsa tills den mjuknat. Lägg över blandningen i en skål och tillsätt potatisen. Blanda samman ingredienserna till dressingen, häll den över grönsaker och potatis och låt salladen svalna något.

Grilla köttet på utegrill eller i grillpanna, ca 5 min på varje sida. Mal över peppar efter grillningen och servera genast tillsammans med potatissalladen.

Liknande recept