Grillade kamben och bönsallad med krutonger

Ingredienser

Grillade kamben:
2 rader kamben
½ dl citronsaft
½ dl olivolja
salt och malen svartpeppar

Till grillning:
2 msk BBQ-sauce

Bönsallad med krutonger:
200 g haricots verts
200 g sockerärtor
2 dl färska sojabönor, djupfrysta
2 citroner, skalet och saften 
salt och malen svartpeppar 
2 dl rapsolja  
2 dl brödkrutonger
1 msk färsk timjan, plockad

Gör så här

Grillade kamben:
Blanda samman citronsaft, olivolja och svartpeppar till en marinad. Marinera kambenen över natten. 

Bönsallad med krutonger:
Blanchera haricots verts, sockerärter och sojabönor i lättsaltat vatten. Kyl dem snabbt. Blanda sedan samman bönorna med citronskal, salt och peppar. Blanda samman citronsaft och rapsolja, och krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan. 

Salta kambenen och grilla dem på indirekt värme ca 25 min. Pensla dem då och då under grilltiden med bbq-sauce. Dela kambenen i ribbor genom att skära mellan varje ben. 

Servering:
Lägg i krutongerna i dressingen precis före servering, så att dom suger åt sig av vinägretten, men fortfarande behåller sin ”crunch”. Vänd ner bönorna och timjan. Servera salladen till de nygrillade kambenen.