Grillade mexikanska spjäll på spett

Köttet på tjocka revbensspjäll passar utmärkt att grilla. Det innehåller lagom mycket insprängt fett för att köttet ska bli välsmakande och smältande mört. Mexikanska kryddor passar fint till. 

Ingredienser

4 portioner

ca 1 kg tjocka revbensspjäll, grovtärnat
salt och malen svartpeppar

Marinad:
1 dl olja
1 dl soja
½ dl citron, pressad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk tomatpuré
1 ½ tsk spiskummin
1 ½ tsk koriander
1 ½ tsk chilipulver
1 krm svartpeppar

Du behöver också:
träspett, blötlagda

Till servering:
nachips
tacosås
guacamole

Gör så här

Marinad:
Blanda samman ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Lägg köttet i plastpåsen. Marinera i 1 dygn.

Värm ugnen till 250°. Trä upp köttbitarna på spett och krydda med salt och peppar. Förbered tillbehören. 

Grilla spetten i ugnen ca 15 minuter. Vänd några gånger under grillningen.

Servering:
Servera spetten med nachips, tacosås och guacamole.