Tjocka revbensspjäll i ugn

Ett underbart läckert sätt att tillaga tjocka revbensspjäll. Köttet steks i ugn med grillsås, som också serveras till. 

Ingredienser

4 portioner

1 kg revbensspjäll, i bit

Grillsås:

500 g krossade tomater
1 finhackad gul lök
rapsolja att fräsa i
1 msk koncentrerad kalvfond
2 msk tomatpuré
2 tsk tamarisoja
2 tsk dijonsenap
1 tsk malen svartpeppar
2 tsk torkad oregano

Till servering:
bakad potatis
grillas majs

Gör så här

Värm ugnen till 225°. Gnid in köttet med salt och vitpeppar. Lägg köttet i en ugnssäker form med den köttiga sidan neråt

Grillsås: 
Fräs löken i rapsolja i en kastrull. Häll på tomaterna och kalvfonden. Tillsätt i tomatpuré, soja, senap, svartpeppar och oregano. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda på svag värme utan lock i ca 10 minuter. 

Pensla köttet med grillsås, häll lite vatten i långpannan och ställ in spjällen i ugnen. Baka spjällen i ugnen i ca 20 minuter. Vänd då spjällen och pensla den köttiga sidan med grillsåsen. Baka spjällen i ytterligare ca 45 minuter. 

Ta ut spjället och lägg det på en skärbräda. Skär upp det i ribbor och lägg dem på sidan i formen. Stek en sida i taget ca 7 minuter per sida. De ska ha en innertemperatur på 80°, då är de klara. Eventuellt kan du behöva hälla på lite vatten, så att formen inte blir torr. 

Servering:
Servera spjällen med bakad potatis, grillad majs och resten av grillsåsen.