Grillat asiatiskt sidfläsk

Grillat fläsk på spett med asiatiska smaker är perfekt plockmat. Du kan servera dem ljumma eller kalla. 

Ingredienser

8 portioner som plockmat

8 centimetertjocka skivor färskt sidfläsk

Marinad:
2 msk färsk ingefära, grovriven
½ dl sweet chilisås
½ dl ljus soja, t ex japansk
2 tsk rostade sesamfrön

Du behöver också:
8 träspett, blötlagda

Gör så här

Trä upp skivorna på längden på spetten. Blanda samman alla ingredienser till marinaden och pensla på köttet. Marinera 2 timmar.

Grilla fläsket på medelvärme ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg. Du kan även grilla i ugn på 225°.

Strö sesamfrön över spetten och servera dem varma eller ljumma.

Tips:
Om du använder rimmat sidfläsk hoppar du över sojan i marinaden. Vill du ha extra sting kan du förstärka hettan med lite habanerotabasco.