Gulaschgryta med potatis och morötter

En härlig allt i ett-gryta med kött, grönsaker och rotfrukter. 

Ingredienser

4 portioner

500 g nötbog, tärnad 3x3 cm
1 gul lök, hackad
2 msk flytande matfett
1 msk paprikapulver
2 tsk salt
1 tsk spiskummin
2 krm chilipeppar
ca 8 dl vatten
1 kg potatis, i klyftor
2 morötter, slantade
2 röda paprikor, strimlade

Gör så här

Fräs löken i matfett i en gryta och strö över paprikapulver.

Bryn köttet i en stekpanna och lägg över i grytan. Tillsätt alla kryddor och hälften av vattnet. Koka upp, sänk värmen och sjud under lock ca 40 minuter.

Tillsätt potatis och morötter. Häll i resten av vattnet, koka upp och sjud grytan tills potatisen är mjuk. Tillsätt paprika och låt allt bli varmt. Späd med mer vatten om det behövs och tillsätt eventuellt mer kryddor.