Hamburgare med grönsaker och klyftpotatis

Visst är det gott med hamburgare? Här får du tips om ett nytt sätt att servera dem, med bröd brett med kesella. Till serveras rädisor och klyftpotatis. 

Ingredienser

4 portioner

500 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Till servering:
4 skivor lantbröd, rostade
2 msk kesella
1 kruka plocksallad
4 klyftor honungsmelon á 150 g
1 rödlök, skivad
2 tomater, skivade
1 dl chilisås
20 rädisor, rensade, sköljda

Klyftpotatis:
700 g potatis med skal, klyftade
1 msk rapsolja
1 msk flingsalt

Gör så här

Klyftpotatis:
Värm ugnen till 200º. Lägg potatisen på en plåt och ringla över olja. Ugnsbaka ca 30 minuter. Strö över salt.

Hamburgare:
Blanda samman färs, salt och peppar. Rulla till en rulle och skär i 4 skivor. Platta ut varje skiva till en tunn hamburgare. Skär ett rutmönster i färsen. Grilla eller stek 3 minuter per sida.

Bred kesella på brödet, lägg på sallad, melon och hamburgare. Toppa med lök och tomat. Servera med chilisås och hela rädisor.