Hanoikryddade fläskfärsbiffar med gurkdippsås och risnudlar

Ingredienser

4 portioner

500 g fläskfärs
1 msk smör

Marinad:
1 msk råsocker
2 msk orientalisk fisksås
2 vitlöksklyftor, hackade
2 schalottenlökar, hackade
2 tsk råsocker
1 tsk salt

250 g risnudlar

Gurkdipp:
½ gurka, riven
saften av 2 limefrukter
½ dl vatten
2 msk orientalisk fisksås
1 röd spansk peppar, finhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 tsk råsocker
malen svartpeppar

Grönsaker:
8 blad grönsallad
100 g böngroddar
färsk koriander, basilika och mynta
½ knippa gräslök, grovhackad

Gör så här

Marinad:

Smält sockret försiktigt i fisksåsen. Låt kallna och blanda ned vitlök, schalottenlök, råsocker, resten av fisksåsen och salt.

Lägg i köttet och blanda väl. Täck över och ställ kallt i 3 timmar.

Gurkdipp:

Blanda samman alla ingredienser och ställ kallt.

Koka nudlarna.

Forma färsen till små platta biffar och stek i smör ca 3 minuter på varje sida.

Servera med gurkdipp, nudlar och grönsaker.

Fler recept