Helstekt biff i bit

Det här receptet kan du använda som grundrecept för att ugnssteka biff i bit. Biff i bit mår bäst av att tillagas om köttet väger minst ett kilo, annars finns risk för att köttet blir torrt. Om ni inte är så många som åtta runt bordet, spara det kött som blir över och gör till exempel en biffsallad en annan dag.

Ingredienser

8 portioner

1,2 kg biffrad med kappa, i bit
salt och malen svartpeppar
2 tsk vitlökspulver
2 msk smör

Till servering:
rödvinssås, svampsås eller bearnaisesås
friterade lökringar och/eller tomatsallad
ugnsrostad potatis eller hasselbackspotatis

Gör så här

Värm ugnen till 125°. Förbered de tillbehör du tänkt servera till köttet.

Gnid in köttet med salt, peppar och vitlökspulver. Bryn i smör i het panna.

Lägg köttet på galler i en ugnssäker form. Stick en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Ställ in i nedre delen av ugnen och stek till innertemperatur 55°. Då får du en rosastekt och saftig biff. Det tar ca 40 minuter.

Tillaga de tillbehör du tänkt servera till. Låt köttet vila ca 15 minuter innan det skärs upp. Servera med tillbehör.

Liknande recept