Helstekt entrecôte med potatis- och fetaostsallad

Helstekt entrecôte är alltid festligt att bjuda på. Här serveras den med en läcker potatissallad och färdigköpt rödvinssås. 

Ingredienser

8 portioner

1 kg entrecôte, i hel bit
1 kruka färsk dragon, hackad
4 vitlöksklyftor, rivna
2 msk chiliflakes
rivet skal och saft av 1 citron,
2 msk salt
2 msk neutral rapsolja

Potatis och fetaostsallad:
1 kg potatis, kokt, delad
2 krukor vattenkrasse, grovhackad
2 rödlökar, skivade
250 g cocktailtomater, delade
1 dl svarta oliver, kärnfria
200 g fetaost, smulad
3 msk olivolja
saften av 1 citron
salt och svartpeppar

Till servering:
ev 4 dl rödvinssås, butiksfärdig

Gör så här

Värm ugnen till 125º.

Gnid in köttet med dragon, vitlök, chiliflakes, citronskal och salt. Häll över citronsaft. Bryn köttet i olja och lägg över i en ugnssäker form. Stek i ugnen med ca 1 timme. Innertemperaturen ska vara 60º för rosa kött. Låt köttet vila i smörpapper 15 minuter.

Blanda samman alla ingredienser till potatissalladen. Ställ den svalt till servering. 

Servering:
Värm såsen. Skär köttet i  ½ –−1 cm tjocka skivor. Servera köttet med sallad och sås.

Tips:
Vill du göra egen rödvinssås? Här finns ett bra recept!
»Kalvlever Anglais med rödvinssås