Helstekt kalventrecôte

Entrecôte från kalv har en mycket mildare smak än den från nötkreatur. Oftast blir den allra godast endast kryddad med salt och nymalen vitpeppar. Här krävs en fin balansgång mellan att smaksätta och servera tillbehör som framhäver smaken på köttet istället för att kryddorna och tillbehören tar över. Det här receptet kan du använda som grundrecept när du vill steka kalventrecôte i hel bit.

Ingredienser

4 portioner

500 g kalventrecôte i bit
salt och malen vitpeppar
smör

Till servering:
hassebackspotatis 
kryddsmör
sallad med färska bönor
ugnsstekta tomater

Gör så här

Värm ugnen till 125°.

Krydda köttet med salt och peppar. Bryn i smör på medelvärme.

Lägg köttet på galler i en ugnssäker form. Ställ in i mitten av ugnen och stek till innertemperatur 58°. Vid 70° är köttet nästan genomstekt, lätt rosa i mitten. Vid 75° helt genomstekt.

Ta ut köttet och låt vila i 15 minuter innan det skärs upp.

Fler recept