Helstekt putsad kotlettrad med pumpakompott, svart sås och vildris

Putsad kotlettrad säljs ibland även under namnet ytterfilé av gris. Här serveras den med en läcker sås, vildrisblandning och hemlagad pumpakompott. 

Ingredienser

8 portioner

1 kg putsad kotlettrad (ytterfilé av gris)
salt och malen vitpeppar

Pumpakompott:
800 g muscatpumpa, grovtärnad
1 gul lök, hackad
1 purjolök, strimlad
2 msk flytande matfett
6 dl kraftig grönsaksbuljong
salt och grovmalen svartpeppar
1 röd spansk peppar, hackad

Sås:
1 ½ dl kinesisk soya
1 ½ dl indonesisk soya
1 ½ dl ketchup
2 tsk Worcestershiresås
2 msk smör

Till servering:
vildrisblandning

Gör så här

Värm ugnen till 125º. Krydda köttet med salt och peppar. Lägg det i en smord ugnssäker form och stek i ugn ca 1 timme. Innertemperaturen ska vara 65º. Låt köttet vila i smörpapper 15 minuter. 

Fräs lök och purjolök i matfett och tillsätt buljong. Lägg i pumpa och koka tills den är mjuk, ca 20 minuter. Krydda med salt, peppar och chili.

Sås:
Koka upp soja och ketchup. Krydda med Worcestershiresås. Blanka av med smör under omrörning.

Koka vildris och ris enligt anvisning på förpackningen. 

Servering:
Skär upp köttet i skivor och servera ris, pumpa och sås till.