Helstekt kall kotlettrad och färskpotatissallad med jordgubbar

Den här kotlettraden serveras kall med en läcker potatissallad. Perfekt bjudmat, eftersom såväl kött som potatis kan göras klara dagen före servering. Rätten ser trevlig ut på buffé och receptet kan dubbleras. 

Ingredienser

8 portioner som huvudrätt

1 kg benfri kotlettrad
salt och malen vitpeppar
25 körsbärstomater

Färskpotatissallad med jordgubbar:
700 g färskpotatis, kokt, kall
1 liter jordgubbar, delade
200 g romansallat
100 g babyspenat
röda mangoldskott
gourmetsalt och grovmalen svartpeppar

Dressing:
½ dl msk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
½ dl vatten
salt och malen svartpeppar

Gör så här

Dag 1:
Värm ugnen till 175°. Krydda köttet, lägg i en ugnssäker form och stick en köttermometer på det tjockaste stället. Stek i ugn ca 1 timme, till innertemperatur 65°. Låt vila i folie ca 15 minuter. Kyl och förvara kallt till dagen därpå. Koka färskpotatisarna till salladen mjuka i lättsaltat vatten. Kyl och förvara kallt. 

Dag 2:
Skär köttet i tunna skivor. Rulla köttskivorna till strutar och lägg en tomat i varje

Bottna ett stort fat eller tallrikar med sallatsblad och spenat. Skär större potatisar i halvor och behåll mindre potatisar hela. Lägg på kotlettstrutar, potatis och jordgubbar. Garnera med mangold och krydda med salt och peppar.

Blanda samman ingredienserna till dressingen. Droppa över strax före servering.