Högfjällskotlett

Gratinerad fläskkotlett med ett härligt osttäcke passar fint att servera en kall vinterdag. Du kan förbereda kotletterna och sedan bara gratinera dem strax före servering. 

Ingredienser

4 portioner

4 fläskkotletter, á 125 g
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk smör

Oströra:
100 g broccoli
1 dl västerbottenost eller parmesan, riven 
2 msk crème fraiche
1 msk färsk basilikablad, hackade eller 1 tsk torkad
1 vitlöksklyfta, pressad

Till servering:
potatisklyftor
tomatsallad

Gör så här

Värm ugnen till 225º. Krydda kotletterna med salt och peppar och bryn dem lätt. Lägg kotletterna i en ugnssäker form.

Förväll broccolin och finhacka den. Blanda samman broccoli, ost, crème fraiche, basilika och vitlök. Fördela oströran på kotletterna.

Ställ in formen högt upp i ugnen och gratinera ca 15 minuter. Servera med potatisklyftor och tomatsallad.