Högrevsstek i panna

Den här steken sta stå och puttra på spisen under lock i fuktig värme. När köttet är mört har du fått en mustig tomatsås på köpet och dessutom ett välsmakande kött. Servera gärna gnocchi till - även om såväl ris som potatis smakar bra.

Ingredienser

4 portioner

500 g benfri högrev
salt och malen vitpeppar
2 msk smör
2 gula lökar, strimlade
1 burk krossade tomater, 400 g
1 tsk oregano
1−2 dl köttbuljong

Till servering:
ris, potatis eller gnocchi
haricots verts

Gör så här

Krydda köttet med salt och peppar. Hetta upp smöret i en stekpanna, och lägg ner köttet när smöret tystnat. Bryn köttet på båda sidor.

Lägg löken runt köttet och häll de krossade tomaterna över. Krydda med oregano, och låt koka upp.

Lägg lock på stekpannan, sänk värmen och låt sjuda på låg värme ca 1 timme, eller tills köttet är mört. Späd med buljong ett par gånger.

Förbered de tillbehör du tänkt servera till.

När köttet är mört – känn med en sticka - ta upp det och skär det i skivor. Lägg tillbaka skivorna i såsen, lägg på locket och ge rätten ett uppkok före servering. Servera med tillbehör.