Honungsstekt färsk skinka med jordgubbs och dinkelsallad

Ingredienser

4 portioner

500 g färsk skinka, strimlad
1 msk smör

Marinad:
2 msk flytande honung
1 msk soja
½ msk rödvinsvinäger

Jordgubbs- och dinkelsallad:
2 dl dinkelkorn
300 g färska jordgubbar, delade
1 lime, rivet skal och pressad saft 
200 g sockerärter
100 g jungfrusallat 
1 knippa rädisor, skivade
1 knippa vårlök, strimlad

Dressing:
3 msk rapsolja
1 ½ msk hallonvinäger
1 ½ msk vatten
salt och malen vitpeppar
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk färsk timjan, hackad
några mosade jordgubbar

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till marinaden och marinera köttet 2 timmar.

Skölj dinkelkornen och blötlägg dem i varmt vatten 1 timme. Koka dem sedan mjuka i lättsaltat vatten, ca 30 minuter. Låt kornen svalna.

Låt jordgubbarna dra med limesaft och skal en stund.

Förväll sockerärterna i kokande vatten någon minut. Spola av i kallt vatten.

Stek köttet i smör. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen.

Lägg sallat på ett fat och fördela rädisor, vårlök, jordgubbar och sockerärter på. Droppa över dressingen och toppa med köttet.