Lammfärsbiff i brioche-hamburgerbröd

Lammfärs har mycket smak i sig, så snåla inte med kryddorna när du lagar till den. Här gör vi en färsbiff att lägga i rostat hamburgerbröd. En läcker och snabblagad macka när du har ont om tid men ändå vill äta riktigt gott. 

Ingredienser

1 portion

Färsbiff:
125 g lammfärs
salt och malen svartpeppar
2 msk basilika, färsk hackad
3 syltlökar, hackade
2 msk tjock yoghurt
2 tsk smör

Till servering:
1 bricohe-hamburgerbröd
1 tsk olivolja
½ vitlöksklyfta, pressad
1 ägg, stekt eller pocherat
5 rucolablad
3 tomatskivor

Gör så här

Arbeta samman alla ingredienser till färsbiffen.

Dela hamburgerbrödet och rosta eller grilla snittytan. Blanda samman olja och vitlök och pensla ena sidan på brödet.

Stek biffen i smör, 2−3 minuter på var sida.

Lägg rucola och tomatskivor på brödskivan. Placera biff, ägg och resterande bröd ovanpå. Servera genast.