Hästskofläsk med paprikacouscous

Rimmat sidfläsk är gott att steka. Här böjs det till festlig hästskoform och serveras med couscous med massor av grönsaker. Snabblagat och gott!

Ingredienser

4 portioner

500 g rimmat sidfläsk, skivat
paprikapulver och malen vitpeppar

Paprikacouscous:
3 dl vatten
1 dl passerade tomater
3 dl couscous
1 röd paprika, tärnad
1 purjolök, strimlad
1 msk olivolja
salt och malen vitpeppar
2 dl kokta kikärter
½ citron, rivet skal och saft

Gör så här

Snitta svålen med 1 ½ cm mellanrum och doppa i paprikapulver. Böj köttet så det får hästskoform och fäst med tandpetare. Stek 2 minuter per sida och krydda med peppar.

Koka upp vatten och tomater. Häll över couscous och låt dra under lock 3 minuter.

Fräs paprika och purjolök i olja och krydda med salt och peppar. Blanda ner grönsaksfräs, kikärter och citron i couscousen.