Ingefärskryddade revben med varma krusbär

Ta vara på sensommarens krusbär och servera dem varma tillsammans med ugnsstekta revbensspjäll som kryddats med ingefära. 

Ingredienser

4 portioner

1 kg tjocka revbensspjäll
1 ½ tsk ingefära
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar

Varma krusbär:
4 dl krusbär
½ dl vatten
1 ½ dl strösocker

Till servering:
kokt potatis

Gör så här

Värm ugnen till 175°. Lägg spjället i en ugnssäker form och strö över ingefära, salt och peppar. Stek spjället i mitten av ugnen först med bensidan uppåt, ca 30 minuter. Vänd spjället och stek ytterligare ca 1 timme. Spjället är färdigt när benen nätt och jämnt lossar från köttet. Låt spjället vila i smörpapper 10 minuter. 

Snoppa krusbären. Koka upp dem med vatten och socker. Sänk värmen och sjud ca 15 minuter. Rör om då och då.

Skär upp spjällen i ribbor. Servera krusbären till spjällen och kokt potatis.