Julköttbullar med kanel

Kalvfärsbullar med salvia, lök och julsmaken kanel. Ett roligt alternativ till de klassiska köttbullarna på julbordet.

Ingredienser

500 g kalvfärs

½ gul lök, finhackad

2 msk soja

1 dl mjölk

2 msk ströbröd

1 kruka salvia, finhackad

½ tsk malen kanel

1 ½−2 tsk salt

smör till stekning

Gör så här

Fräs löken tillsammans med sojan på medelhög värme. Ta upp den och lägg den att svalna på en assiett.

Blanda samman mjölk och ströbröd i en liten bunke. Låt blandningen svälla ca 10 minuter. Vänd sedan ner löken.

Blanda ner ströbrödsblandningen i färsen och krydda med salvia, kanel och salt. Stek en liten provbiff och kontrollera smak och konsistens. Justera eventuellt kryddningen.

Rulla färsen till små bullar och stek dem i omgångar på medelvärme tills de är klara och har fått fin färg.

Tips

1. Om du gör stora köttbullar, stek dem först på hög värme så att de får färg, lägg över i en ugnssäker form och stek dem klara i ugn på 120° till innertemperatur på 65°.

2. Servera gärna en god gräddsås till köttbullarna.