Kalvkotlett på italienskt vis

Här är det den delikata såsen som står för italiensk inspiration. Om du vill servera klyftpotatis till, passa på att lägga in skinklindade bönknippen i ugnen mot slutet av tillagningstiden. Då blir det här en snabblagad festrätt.

Ingredienser

4 portioner

4 kalvkotletter med ben, á 175 g
salt och malen svartpeppar
smör

Skinklindade bönknippen:
300 g haricots verts, förvällda
4 skivor lufttorkad skinka, delade på längden

Tomat- och olivsås:
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk rapsolja
4 dl krossade tomater
salt
2 msk färsk oregano, hackad
100 g svarta oliver, hackade

Till servering:
klyftpotatis

Gör så här

Värm ugnen till 225°. Sätt in klyftpotatis i ugnen.

Fördela bönorna i åtta knippen och linda en skinkskiva runt varje. Sätt in i ugnen då tio minuter återstår av tillagningstiden för potatisen.

Tomat- och olivsås:
Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt tomater och salta. Koka upp, sänk värmen och sjud några minuter. Tillsätt oregano och oliver. Hetta upp före servering.

Krydda kotletterna med salt och peppar och stek i smör tre minuter per sida.

Servera kotletterna med sås, bönknippen och klyftpotatis.