Kalvlever Anglais med rödvinssås

Det här är en riktig restaurangklassiker med rötter i det franska köket. Här fåt den sällskap med ett härligt grönsaksfräs. 

Ingredienser

4 portioner

450 g kalvlever, skivad
1 ½ msk vetemjöl
2 msk smör
salt och malen vitpeppar
4 skivor bacon

Sås:
2 schalottenlökar, finhackade
1 msk smör
2 msk tomatpuré
2 dl kalvbuljong
2 dl rött vin
1 tsk torkad timjan
10 vitpepparkorn, krossade
1 ½ msk smör
2 msk vetemjöl
salt och malen vitpeppar

Grönsaksfräs:
100 g syltlök, avrunnen
300 g haricots verts, förvällda
250 g cocktailtomater, halverade
1 msk olja
salt och malen svartpeppar

2 msk kapris

Till servering:
kokt potatis

Gör så här

Sås:
Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt tomatpuré, buljong, hälften av vinet, timjan och peppar. Koka ihop till hälften. Sila, tillsätt resten av vinet och koka upp. Blanda smör och mjöl till en pasta och red av såsen. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud 3 minuter. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar.

Grönsaksfräs:
Fräs syltlök i olja tillsammans med haricots verts och tomater. Krydda med salt och peppar.

Vänd leverskivorna i mjöl och stek den i smör. Krydda med salt och peppar. Fräs baconskivorna i sitt eget fett. Lägg upp lever, grönsaksfräs och bacon, och strö över kapris. Servera med rödvinssåsen och kokt potatis.