Karibisk karré

En färgsprakande frukt och grönsaksblandning med karibisk inspiration bjuder vi på till stekt fläskkarré. En snabblagad och jättegod rätt. Råris passar fint till. 

Ingredienser

4 portioner

4 skivor benfri fläskkarré á 125 g
salt och malen svartpeppar
smör till stekning

Sås:
4 skivor bacon, strimlat
4 ananasringar, i bitar
1 röd paprika, i bitar
1 vitlöksklyfta, hackad
2 dl ananasjuice
1 tsk flytande honung
1 tsk soja
1 tsk potatismjöl
vatten
salt och svartpeppar
2 bananer, i bitar

Till servering:
råris

Gör så här

Krydda köttet med salt och peppar, och stek det i smör ca 3 minuter per sida. Lägg på en assiett. 

Fräs baconet i en gryta. Lägg i ananas, paprika och vitlök. Häll i ananasjuice, honung och soja. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud några minuter. Rör ner potatismjöl utrört i lite kallt vatten. Krydda med salt och peppar. Tillsätt bananbitarna. 

Servering:
Koka upp frukt och grönsaksröran och lägg sedan upp den på ett fat. Lägg köttet ovanpå och servera med råris.