Karré med dijon- och grönpepparsås

Vanlig stekt fläskkarré i skivor får ett lyft av den här mustiga såsen med dijonsenap och grönpeppar. Självklart kan du även grilla köttet, om du har tillgång till utegrill och det är säsong. 

Ingredienser

4 portioner

4 skivor benfri fläskkarré á 125 g
1 msk smör
salt och malen vitpeppar

Sås:
2 msk schalottenlök, finhackad
1 msk smör
2 dl mörk oxbuljong
1 dl crème fraiche
1 msk fransk senap
1 msk soja
1 msk konserverad grönpeppar

Till servering:
klyftpotatis
sallad

Gör så här

Krydda köttet med salt och peppar. 

Sås:
Fräs löken i smör. Häll på buljong och rör ner crème fraiche och senap. Koka ihop några minuter. Tillsätt soja och grönpeppar.

Stek köttet i smör på medelvärme 3 minuter per sida. Servera köttet med klyftpotatis, sallad och den härliga såsen.