Karré med valnötstäcke

Visst passar fläskkarré som söndagsmiddag! Till exempel om du låter den få ett frasigt täcke med bröd, persilja och valnötter, och gratinerar den i ugnen. 

Ingredienser

8 portioner

1 kg fläskkarré, benfri
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gratängtäcke:
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk smör
1 dl valnötter, hackade
2 dl formbröd, rivet
1 dl persilja, hackad
1 ½ dl buljong
1 dl ost

Till servering:
buljongkokt ris eller potatismos
tomatsallad

Gör så här

Värm ugnen till 175°. Krydda köttet med salt och peppar. Stek i nedre delen av ugnen ca 1 timme, eller till innertemperatur 80°. Låt köttet vila 15 minuter i smörpapper. 

Valnötstäcke:
Fräs vitlöken i smör. Tillsätt nötter, bröd och persilja. Fräs ytterligare någon minut, späd med buljong och rör ner ost.

Höj ugnstemperaturen till 225°. Skär upp köttet i skivor. Lägg skivorna på ett ugnssäkert fat och bred gratängtäcket över. Gratinera i övre delen av ugnen 5−10 minuter för varmt kött och 15−20 minuter för kallt kött.

Servera med buljongkokt ris eller potatismos, och tomatsallad.