Kasslergratäng

Ibland har du kanske annat för dig än att stå vid spisen. Då passar det med en allt i ett-låda som du bara skjutsar in i ugnen och tar fram klar att äta en timme senare. I den här lådan är det kassler, potatis och ost. 

Ingredienser

4 portioner

500 g kassler, strimlad
1 msk smör
500 g potatis, skivad
1 purjolök, strimlad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl riven ost
malen svartpeppar
2 tsk oregano
4 dl mjölk
1 ½ dl grädde

Till servering:
majskorn
strimlad purjolök

Gör så här

Värm ugnen till 125º. Smörj en ugnssäker form.

Varva kassler, potatis, purjolök, vitlök, ost och kryddor. Häll på mjölk och grädde. Grädda gratängen ca 1 timme tills potatisen är mjuk.

Servera gratängen med grönsaker.