Kinafärs

Grisen är högt älskad i Kina, så den här rätten har fått sitt namn bara för att den är gjord på fläskfärs. En snabblagad och supersmaskig vardagsrätt. Du lagar färsen med sås och grönsaker i en och samma panna, och bjuder fluffigt jasminris till. 

Ingredienser

4 portioner

500 g fläskfärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
olja

Sås:
1 dl tomatpuré
½ dl vatten
3 msk tamarisoja
1 msk vit vinäger
2 msk färsk ingefära, riven
salt och malen svartpeppar

Till servering:
½ slanggurka i halvmånar
2 vårlökar i ringar
jasminris
svarta bönor

Gör så här

Bryn färsen i omgångar till en grynig massa, och lägg över den i en traktörpanna. Fräs lök och vitlök och rör ner i färsen.

Sås:
Blanda samman tomatpuré, vatten, soja, vinäger, ingefära, salt och peppar. Häll såsen över färsen och sjud i 5−8 minuter. 

Servering:
Strö gurka och vårlök över färsen före servering. Servera med jasminris och svarta bönor.