Knaperstekt bacon med bakad tomat, syltad pumpa samt äggdip

Den här rätten kan du servera som en liten förrätt eller snacks. Pumpa, tomater och äggdipp gör du klara i förväg, så behöver du bara steka baconet före servering. 

Ingredienser

4 portioner

2 paket bacon á 140 g

Syltad pumpa:
300 g pumpa (gärna Muscat-pumpa)
1 dl socker
1 dl vit vinäger
1 ½ dl vatten

Bakad tomat:
4 tomater, i halvor

Äggdipp:
3 ägg
2 msk mjölk
2 msk smör
salt och malen svartpeppar

Du behöver också:
kastrull med släpp lätt-beläggning
mixerstav

Gör så här

Syltad pumpa:
Skala pumpan och skär den i tärningar. Lägg dem i kokande saltat vatten och koka tills de är mjuka. Koka upp socker, vinäger och vatten. Lägg pumpabitarna i den ljumma lagen. Låt svalna.

Bakad tomat:
Värm ugnen till 100º. Lägg tomathalvorna på en plåt, krydda med salt, peppar och socker. Baka i ugnen, gärna i varmluft, ca 2 timmar eller tills tomaterna ser lite lätt uttorkade ut.

Äggdip:
Blanda ägg och mjölk i en kastrull med släpp-lätt beläggning. Värm upp och mixa sedan äggröran med stavmixer. Tillsätt 2 msk smör och ev lite mer mjölk. Mixa tills konsistensen är krämig och slät. Krydda med salt och peppar.

Servering:
Lägg baconet i kall panna, hetta upp och knaperstek i fettet som smälter ut. Servera baconet nystekt med bakad tomat och syltad pumpa. Doppa det knaperstekta baconet i äggdippen.