Korv- och rotsaksgryta med kikärter

En snabblagad vardagsmiddag på falukorv och kikärter. 

Ingredienser

4 portioner

300 g falukorv 
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 morötter, tärnade
1 selleristjälk, i bitar
2 msk tomatpuré
2 msk flytande matfett
5 dl köttbuljong
4 potatisar, tärnade
4 dl hela tomater, konserverade
3 dl kokta kikärter
salt och malen vitpeppar
1 msk färsk oregano, hackad

Till servering:
ris

Gör så här

Fräs lök, vitlök, morötter, selleri och tomatpuré i matfett i en gryta. Tillsätt buljong, potatis och tomater. Koka upp, sänk värmen och sjud under lock ca 20 minuter.

Koka ris enligt anvisning på paketet.

Tillsätt korv och kikärter i grytan. Sjud ytterligare 5 minuter. Krydda med salt, peppar och orgegano. Servera korvgrytan med ris.