Korv Stroganoff

Det här är familjefavoriten när det kommer till korvgryta. En stroganoff-sås där biffköttet i originalreceptet är ersatt av strimlad, brynt falukorv. En jättegod vardagsmiddag. 

Ingredienser

4 portioner

600 g falukorv, strimlad
2 gula lökar, strimlade
2 tsk smör
2 msk tomatpuré
3 dl köttbuljong
2 burkar krossade tomater
2 tsk dijonsenap
salt och malen vitpeppar
4-5 färska champinjoner, skivade
1 msk smör
2 hela saltgurkor, skurna på längden
1 dl grädde eller smetana (syrad grädde)

Till servering:
fullkornsris
vitkålssallad

Gör så här

Korven ska brynas i omgångar, så lägg hälften i kall stekpanna och bryn korven i sitt eget fett. Bryn resten av korven, fast nu i smör, och lägg över i en gryta.

Fräs löken i smör. Låt tomatpurén bryna med i den sista omgången. Lägg över löken i grytan och rör om.

Tillsätt köttbuljong, tomat och senap och koka upp. Låt puttra på svag värme under lock i ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar.

Fräs champinjonerna i smör. Lägg dem och saltgurkan i grytan. Rör ner smetana eller grädde och låt allt bli genomvarmt före servering. Servera genast med ris och vitkålssallad.