Kotlett i toast med avokado

Putsad kotlettrad (ytterfilé av gris) som steks med läckra kryddor och serveras mellan rostad bröd. En trevlig snabbmiddag, lunch eller natta-mat. 

Ingredienser

4 portioner

4 skivor putsad kotlettrad, (ytterfilé av gris) á 125 g
2 msk rapsolja
½ dl indonesisk soja
2 tsk limesaft
rivet skal av 1 lime
grovmalen svartpeppar
romansallat
12 skivor grovt formbröd
4 tomater, skivade
2 avokador, skivade
salt och malen vitpeppar
några gräslöksstrån

Du behöver ocskå:
8 grillspett av trä

Gör så här

Bryn köttet i olja tills det fått fin färg. Tillsätt soja, sänk värmen och stek ytterligare 2 minuter. Tillsätt sist limesaft, skal och svartpeppar.

Lägg sallad på 4 av brödskivorna. Skiva köttet diagonalt i 1 cm tjocka skivor och lägg ovanpå salladsbladen.

Varva bröd, tomater, avokado, salt, peppar och gräslök. Avsluta med bröd och stick 2 träpinnar i varje toast och dela diagonalt på mitten.