Kryddig korv med tomat- och kikärtscouscous

Med färdigkokta kikärter och snabblagad couscous har du strax den här rätten på bordet. En härlig och smakrik vardagsmiddag. 

Ingredienser

4 portioner

300 g kryddstark korv 
2 morötter, slantade på diagonalen
1 msk smör

Kikärtscouscous:
3 dl couscous
3 dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ röd chili, finhackad
2 dl passerade tomater
2 dl kokta kikärter
1 grön paprika, tärnad
100 g färsk bladspenat

Gör så här

Skär korven diagonalt i slantar. 

Kikärtscouscous:
Koka upp vatten och salt och häll det över couscousen. Tillsätt peppar och chili. Låt dra under lock ca 3 minuter. Värm tomater, kikärter och paprika. Blanda med couscousen. .

Stek korv och morötter i smör ca 5 minuter. Rör om under tiden.

Vänd ner spenaten i couscousen strax före servering, och toppa med korv och morötter.