Kött- och kikärtsgryta med couscous

Tack vare att köttet tärnas smått går det relativt snabbt att laga den här grytan. Orientaliska kryddor och kikärter gör det här till en mysig höstgryta. 

Ingredienser

4 portioner

500 g fransyska, tärnad i 2 x 2 cm
1 gul lök, i stora bitar
2 msk rapsolja
2 morötter, i stora bitar
1 zucchini, i stora bitar
2 tsk salt
1 röd chili, hackad
2 tsk spiskummin, malen
1 tsk koriander, malen
1 tsk ingefära, malen
1 tsk gurkmeja
2 tsk salt
3 krm kajennpeppar
6 dl vatten
1 burk hela tomater
150 g djupfrysta haricot verts
1 dl persilja, hackad

Couscous:
3 dl couscous
3 dl köttbuljong
1 dl kokta kikärter
½ dl russin
salt och malen vitpeppar

Till servering:
haricots verts

Gör så här

Bryn köttet och löken i olja i en stekpanna. Lägg över i en gryta och tillsätt morötter, zucchini, kryddor, vatten och tomater. Koka upp, sänk värmen och sjud ca 1 timme. Tillsätt bönorna när några minuter av koktiden återstår. 

Couscous:
Koka upp buljongen och häll ner couscousen. Låt dra ca 3 minuter under lock. Tillsätt kikärter och russin. Hetta upp, krydda med salt och peppar och strö över persilja före servering.

Servera grytan med couscousen och haricots verts.