Köttfondue thai-style med jordnötssoja och sweet chili sås

En trevlig rätt att samlas kring. Var och en tillagar sin egen mat i den heta buljongen och dippar i de läckra såserna. 

Ingredienser

4 portioner

500 g rostas eller innanlår, i kuber

Buljong:
6 dl kraftig köttbuljong
2 msk ingefära, riven 
1 limegräs, i bitar 
3 msk oystersås

Grönsaker:
1 morot, strimlor, ca 5 cm
1 röd paprika, strimlor, ca 5 cm
30 g ärtskott el böngroddar
2 blad purjolök, smala remsor
300 g minimajs
2 pak choy eller 1 kinakål, klyftad
150 g shiitake eller champinjoner

Sås 1:
1 dl jordnötssmör med bitar
½ dl soja

Sås 2:
1 dl sweet chilisås

Till servering:
nudlar eller ris

Du behöver också:
fonduegryta med värmekälla

Gör så här

Koka upp buljong, ingefära, limegräs och oystersås. Sjud 10 minuter.

Gör portionsbuntar av morot, paprika och ärtskott, och bind ihop dem med purjolöksremsor. Fördela minimajs, pak choy och svamp på 4 tallrikar. Lägg på grönsaksbuntarna. 

Blanda samman jordnötssmör och soja sås 1 och häll upp i en skål. Häll upp sweet chili-sås i en annan skål. 

Sila buljongen och se till att den kokar ordentligt när den hälls i fonduegrytan. Koka köttet och grönsakerna i buljongen i någon minut. Ta upp med hålslev.

Dippa i såserna och servera nudlar eller ris till.