Köttfondue på klassiskt vis

Köttfondue är en härlig rätt där man samlas runt värmekällan och var och en tillagar sin egen mat vid bordet. 

Ingredienser

4 portioner

500 g rostas, i kuber 2 x 2 cm
1 ½ liter olja till fritering
salt och malen svartpeppar

Grönsaker:
8 färska champinjoner, delade
1 röd paprika, i grova bitar
8 schalottenlökar, skalade

Till servering:
500 g kokt delikatesspotatis med skal
2 dl smaksatt crème fraiche

Du behöver också:
fonduegryta med värmekälla

Gör så här

Lägg upp kött och grönsaker i skålar. Ställ också fram salt och peppar till köttet på bordet. 

Värm oljan till 180°. Häll över i en fonduegryta. Ställ på bordet på ställning med värme under.

Var och en doppar sedan sitt eget kött som blir färdigt på ca 1 ½ minut. Grönsakerna tillagas ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar. 

Servera potatis och smaksatt crème fraiche till.

Tips:

1. Gnid in köttet med rub 30 minuter före tillagning.
2. Rostas kan ersättas med benfri kotlettrad (ytterfilé) av gris eller lamm.
3. Bakad potatis är också gott till.