Kyld gurksoppa med kotlettspett

En läcker förrätt eller bufférätt som passar perfekt en varm sommardag. 

Ingredienser

10 portioner

3 skivor putsad kotlettrad (ytterfilé av gris), 2 cm tjocka
1 msk smör
salt och malen vitpeppar

Soppa:
1 gurka, i bitar
1 grön paprika, i bitar
1 vitlökslyfta
saft från 1 citron
2 msk olivolja
4 dl grönsaksbuljong
salt och malen vitpeppar

Du behöver också:
10 träspett, blötlagda

Gör så här

Krydda köttet med salt och peppar och stek det i smör 3 minuter per sida. Låt svalna och skär köttet i stavar. Trä på spett. 

Soppa:
Lägg grönsaker, vitlök, citron och olja i en mixer. Mixa och späd med grönsaksbuljong till lagom tjock konsistens. Smaksätt med salt och peppar och kyl soppan väl ca 2 timmar. 

Servering:
Ge köttet fina grillränder i grillpanna eller på grillen. Servera soppan kall med ljumma spett.