Lammfärsbiffar med pepparrotsrödbetor

Lammfärs och rotfrukter passar så bra tillsammans. Det här är rustik mat med råvaror som är som bäst på hösten. 

Ingredienser

4 portioner

500 g lammfärs
150 g kokt potatis, pressad
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 krm kryddpeppar, grovmalen
1 tsk salt
2 msk smör

Pepparrotsrödbetor:
400 g rödbetor, kokta
2 dl grädde
3 krm salt
2 msk pepparrot, riven

Garnerning:
½ dl rostade solroskärnor

Gör så här

Blanda färs och potatis med grädde, mjölk, vitlök, peppar och salt. Forma till små pannbiffar. 

Skär rödbetorna i klyftor och koka upp dem i grädde. Koka ihop till hälften och salta. Vänd ner pepparroten.

Hacka ett lätt rutmönster på biffarna med stekspaden, så bullar de inte upp sig vid stekning. Stek i smör ca 3 min per sida. Servera biffarna nystekta med betorna. Toppa med solroskärnor.